Este timpul să faceți upgrade dulapului cu o jachetă de iarnă calduroasa și funcțională. Geaca de iarnă potrivită servește drept protecție împotriva zăpezii și a frigului și – ca și anvelopele de iarnă de pe mașină – trebuie puse cel târziu înainte de prima ninsoare.

Nu este nimic mai bun decât să fii îmbracat într-o zi senină și rece de iarnă și protejat de vânt și vreme, pășind prin zăpadă și bucurându-te de peisajul romantic de iarnă. Pentru ca aventura drumețiilor de iarnă să nu se încheie după un timp foarte scurt, ai nevoie de îmbrăcăminte de protecție pentru iarnă.

O jachetă funcțională de iarnă nu numai că menține corpul cald. Protejează bărbații, femeile și copiii de vânt și de vreme în timpul tuturor activităților în aer liber. Zăpada, aversele de lapoviță, vântul și ploaia nu pot afecta geaca de iarnă de calitate și, mai presus de toate, corpul care se află în ea.

În ceea ce privește croiala și designul, jachetele de iarnă pentru femei diferă de jachetele pentru bărbați.

Depinde de scop!

Alpiniștii și folosesc un model de jachetă diferita față de cea de drumeții și agrement. Pasionații de sporturi de iarnă, cum ar fi schiorii și snowboarderii, caută, de asemenea, proprietăți specifice, care, totuși, sunt mai puțin solicitate într-o jachetă calduroasa de zi cu zi.

Alpiniștii au nevoie de hardshell și puf

Sus în munți, alpinismul sau excursiile alpine, greutatea, funcția și robustețea sunt importante. O jachetă de iarnă pentru sporturi montane ambițioase nu se poate lipsi de o membrană rezistentă la apă, rezistentă la vânt și respirabilă.

În caz de furtună sau ninsoare, o jachetă rezistentă la apă protejează alpinistul de umezeală și, de asemenea, de frig. La temperaturi extrem de reci, cum ar fi cele care pot apărea într-o expediție la altitudini mari, alpiniștii folosesc o jachetă de puf ultra-ușoară cu strat suplimentar de izolare.

O jachetă cu puf are avantajul că este extrem de izolatoare datorită umpluturii din puf și este, de asemenea, minunat de ușoară. Alpinistilor sportivi le place, de asemenea, să poarte o jachetă calduroasa între căile de cățărare pentru a nu se răcori.

În timpul activităților extenuante, cum ar fi excursii de schi, excursii cu rachete de zăpadă sau alpinism pe gheață, o jachetă bună de iarnă ar trebui să păstreze alpinistul uscat pe interior și să transporte vaporii de apă creați prin transpirația sa către exterior prin membrană.

  • Aplicați mai mult pe pârtia de schi

Schiorii și snowboarderii, pe de altă parte, ar trebui să folosească o jachetă specială de schi. O jachetă de schi este de obicei mai căptușită, dar la fel de impermeabilă și rezistentă la vânt.

Caracteristicile speciale pe care schiorii și snowboarderii le apreciază la jachetă pe pârtii sau pe zăpadă adâncă sunt o protecție împotriva zăpezii, mai multe buzunare interioare și exterioare, o croială mai lungă și o glugă compatibilă cu cască.

Îmbrăcat perfect pentru iarna în aer liber și în jungla de zi cu zi

Domeniul de aplicare joacă un rol major atunci când cumpără o jachetă de iarnă. Când, unde și în ce activități se poartă jacheta? La urma urmei, un strat exterior adecvat oferă fiecărui pasionat de sporturi în aer liber și de munte posibilitatea de a se bucura de experiențe grozave de iarnă în munți.

Indiferent dacă arde soarele, dacă plouă sau ninge – fiecare își poate determina propriul climat cu îmbrăcăminte de ploaie optimă, cum ar fi jachete de ploaie și pantaloni de ploaie. Pentru că există acum jachete de ploaie atât pentru femei, cât și pentru bărbați, care servesc scopului unei jachete de ploaie pure.

Jachetele moderne de tip hardshell oferă un strat fiabil de protecție împotriva umezelii, frigului și vântului. Geaca de ploaie este acum una dintre cele mai importante componente ale oricărui tur de schi și drumeții perfect echipat și nu ar trebui să lipsească la tururile de alpinism la munte sau la expedițiile la înălțimi înalte.

Jachetele hardshell asigură performanțe sportive de top peste tot

Jachetele Hardshell și softshell sunt utilizate pentru toate activitățile sportive din munți. În funcție de aplicație, materialul unei jachete de ploaie este conceput diferit.

Există jachete ultra-ușoare și extrem de respirabile pentru sporturi cu mișcare deosebită, cum ar fi trail running sau schi. Majoritatea jachetelor impermeabile sunt echipate cu membrane respirabile precum GORE-TEX sau Sympatex .

Jachetele de ploaie multistrat sunt mult mai robuste și rezistente. Ele pot rezista chiar și la cele mai mari eforturi fără probleme în timpul activităților solicitante, cum ar fi excursii de alpinism sau trekking. În excursiile dificile, jacheta impermeabilă trebuie să fie suficient de stabilă pentru a îndeplini cerințele mecanice pe termen lung.

Jachetele de ploaie ultralegere sunt mai puțin potrivite pentru aceasta. Pentru excursii lungi, excursioniștii pot purta și pelerine de ploaie sau haine de ploaie.

Acest lucru menține drumeția uscată până la glezne. Și până atunci, pantofii impermeabili sunt de obicei suficienți. Și dacă mâinile umede sunt deranjante, există și mănuși de ploaie ca supliment.

Impermeabil și respirabil – jacheta de ploaie

Jachetele de ploaie sunt legătura funcțională dintre corp și mediu. Și tocmai de aceea, aproape fiecare geacă de tip hardshell are acum așa-numita membrană, care asigură un climat corporal echilibrat în orice moment – indiferent de condițiile meteorologice.

Acesta garantează că vaporii de apă și excesul de căldură generat în timpul activităților sportive pot ajunge din interior în exterior și invers, frigul și umezeala rămân în exterior.

Cât de impermeabil sau cât de respirabil este un geaca de ploaie este furnizat de informațiile de pe coloana de apă și de valoarea RET. Cu cât valorile sunt mai ridicate, cu atât este mai densă jacheta hardshell și cu atât mai bine reglează climatul propriu al corpului.

Ceea ce contează într-adevăr într-o jachetă hardshell

O geaca de ploaie trebuie să formeze întotdeauna o unitate perfectă cu purtătorul său. Asta înseamnă: nu trebuie să-i restrângă mișcarea și nici să-i împiedice performanța sau să-l dezamăgească în momentele cruciale.

În consecință, în prezent se dezvoltă jachete care au fost gândite până în cele mai mici detalii și care îndeplinesc chiar și cele mai înalte cerințe ale persoanelor active.

Buzunarele jachetei, de exemplu, sunt poziționate astfel încât ustensilele importante să fie ușor accesibile în orice poziție și imediat la îndemână, chiar și cu rucsacul sau hamul de urcare.

Gluga este, de asemenea, importanta și poate fi reglată optim cu ajutorul unor benzi elastice, astfel încât există suficient spațiu sub cască și câmpul vizual nu este restricționat.

Jachetele Hardshell de la Bergans, Vaude sau The North Face sunt de înaltă calitate și prezintă numeroase detalii funcționale. Pentru ca alpinistul să se poată bucura de jachetă mult timp, trebuie curățata și îngrijita din când în când.