Îți plac ochelarii de soare cu forme și culori interesante? Aveți cel puțin câteva perechi în colecția dvs.? Nimic neobișnuit! Ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai des alese accesorii în sezonul estival, ceea ce înseamnă că până și cel mai simplu stil capătă un caracter original, distinctiv.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că ochelarii de soare buni nu sunt doar o chestiune de adaptare la tendințe, ci și de îngrijire a sănătății ochilor! Vă sfătuim să găsiți ochelarii perfecti!

De ce ar trebui să porți ochelari de soare?
Fără îndoială, vremea însorită ne face să fim optimiști. Sărbătorim fiecare zi însorită de iarnă, iar vara petrecem mult timp în aer liber, făcând plajă și profitând de temperaturile ridicate. Cu toate acestea, se știe de multă vreme că soarele nu este doar despre umor excelent și o doză mare de vitamina D3 esențială pentru viață, ci și radiații UV dăunătoare.

Ne amintim să aplicăm protecție solară pe pielea noastră, datorită căreia ne putem proteja pielea împotriva bolilor grave. Ar trebui să acordăm aceeași grijă ochilor noștri, purtând ochelari de soare bine aleși!

Acest gadget de modă servește nu numai pentru a ne diversifica stilurile, ci și o barieră de protecție pentru ochi, care sunt expuși unor daune grave atunci când privim razele soarelui.

De asemenea, merită să purtați ochelari de soare din motive de modă. Rame interesante sau culoarea lentilelor sunt ceva care adaugă întotdeauna o atmosferă unică stilului tău!

Când să purtați ochelari de soare?

Sunt un element indispensabil al echipamentelor de vacanță. Vara, le purtăm întotdeauna cu noi și le scoatem când soarele este fierbinte. Totuși, să nu uităm că radiațiile UV sunt dăunătoare pe tot parcursul anului, așa că merită să purtați ochelari de soare atât vara, cât și iarna, când radiațiile reflectate de zăpada albă vă orbesc și mai mult!

O pereche de ochelari eleganți arată fantastic nu numai cu o rochie de vară sau cu pantaloni scurți , ci și cu o haină de lână sau o jachetă de culoare neon.. Merită să alegeți un model de ochelari de soare pentru femei care să funcționeze bine în diferite tipuri de ținute – vară, iarnă, sport sau elegante.

Și dacă ochelarii sunt cu siguranță unul dintre accesoriile tale de modă preferate, atunci asigură-te că garderoba ta are câteva perechi grozave cu un filtru sau polarizare decentă!

Cum să alegi ochelarii de soare pentru femei?

Alegerea perechii potrivite de ochelari de soare nu este o glumă! La urma urmei, trebuie să împăcăm problemele legate de stil, funcționalitate și preț bun. În acest caz, sănătatea ochilor noștri ar trebui să fie cu siguranță prioritatea, așadar asigurați-vă că investiți într-un singur model de ochelari de la o companie specializată în acest sens.

Modelele mai scumpe vă vor oferi protecție completă împotriva radiațiilor dăunătoare și vă vor servi mulți ani. De asemenea, acordați atenție propunerilor de ochelari de soare eleganti pentru femei din lanțurile de magazine, care sunt făcute din ce în ce mai des cu atenție la calitate și, astfel, oferă o bună protecție împotriva soarelui.

Indiferent care dintre cele două opțiuni alegeți, nu uitați să alegeți ochelari în funcție de forma feței dvs.!Experții susțin că cel mai bun model este cel ale cărui rame se potrivesc cât mai bine cu fața noastră. Datorită acestei potriviri, putem fi siguri că radiațiile dăunătoare nu vor intra în ochii noștri!

Ochelari polarizați, cu filtru sau ochelari corectori

Când căutați ochelarii de soare perfecti pentru dvs., puteți întâlni termeni populari, dar nu pe deplin explicați, cum ar fi indexul obiectivului, filtrul UV sau polarizarea. Atunci când alegeți ochelari de soare, merită să acordați atenție indicelui obiectivului, adică indicelui de refracție.

Cea mai bună protecție pentru ochi este asigurată de lentilele cu un indice de 1,53. Cu toate acestea, dacă modelul de ochelari pe care îl alegeți are lentile cu un indice mai mic, asigurați-vă că verificați dacă nu a fost echipat suplimentar cu un filtru UV, ceea ce întărește bariera de protecție la majoritatea mărcilor de modă!

Ochelarii de soare pentru femei cu polarizare vor fi, de asemenea, o soluție excelentă pentru zilele foarte însoritecare nu numai că protejează perfect vederea împotriva radiațiilor dăunătoare, ci și ne fac să vedem mai clar.

Aceste tipuri de modele pot fi găsite în oferta multor mărci și magazine de optică disponibile la magazinele online! De asemenea, puteți găsi cu ușurință diferite tipuri de ochelari de soare corecți pentru femei, care sunt cea mai bună opțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere!

Majorității dintre noi ne este greu să ne imaginăm zile însorite fără ochelari de soare. Deoarece este un plus indispensabil pentru garderoba ta, merită să-l cumperi cu înțelepciune, astfel încât să ne protejeze vederea, să arate elegant și să servească, de asemenea, mai mult de un sezon. La ce ar trebui să fii atent atunci când alegi ochelari de protecție solara?

Ce este important atunci când alegeți ochelarii?

Sarcina principală a ochelarilor de soare ar trebui să fie protejarea ochilor – mulți oameni uită de asta atunci când cumpără cei mai ieftini ochelari de la standurile situate de-a lungul promenadelor.

Nu sunt echipati cu filtre adecvate, ci doar ochelari nuanțați, ceea ce face doar ochii noștri mai vulnerabili! Tipul de bază al filtrului cu care ar trebui să fie echipati ochelarii este un filtru UV. Protejează împotriva radiațiilor UVA, UVB și UVC.

Cantitatea de lumină pe care o permite un astfel de filtru depinde de categoria sa. Un alt tip de protecție este un filtru polarizant. Sarcina sa este de a proteja ochii de lumina dăunătoare care se reflectă de la suprafețe luminoase. Sunt recomandate sportivilor (inclusiv sporturilor de iarnă), pescarilor și șoferilor.

Filtrele fotocromice sunt disponibile și pe piață. Permit luminii să treacă în grade diferite – în funcție de cantitatea de lumină solară, lentilele se întunecă sau se luminează. Ochelarii de soare cu prescripție sunt echipați cu acest tip de filtru – permit persoanelor cu deficiențe de vedere să se protejeze împotriva radiațiilor UV dăunătoare în același timp.

Selecția ochelarilor după forma feței

Atunci când alegeți ochelarii de soare care să se potrivească cu forma feței dvs., ar trebui să urmați o regulă simplă – forma cadrelor ar trebui să contrasteze întotdeauna cu forma feței.

Funcționează bine indiferent dacă alegem ochelari de soare pentru bărbați sau ochelari de soare pentru femei. Dacă avem o față cu formă rotundă, cadrele unghiulare o vor face să pară mai subțire.

În cazul unei fețe triunghiulare, ar trebui să încercăm să atragem atenția de la jumătatea superioară a acesteia – în acest scop, ochelarii cu o formă delicată, rotundă sau ovală, inclusiv cei cu un cadru incomplet, vor funcționa bine.

Culoarea cadrelor este o chestiune de gustul fiecarei persoane. Cu toate acestea, merită să ne amintim că ramele negre sunt cele mai universale și vor funcționa bine în practic orice combinație. În ceea ce privește culoarea ochelarilor, chestiunea este puțin mai complicată.

Cele mai populare culori ale lentilelor de pe piață sunt gri și maro. Primele sunt neutre, își păstrează culoarea naturală și contrastul. Lentilele maro, pe de altă parte, accentuează contrastul și măresc adâncimea câmpului. Astfel, ele oferă odihnă ochilor.

Purtarea lentilelor de alte culori, precum verde, violet, galben sau roșu, trebuie evitată în timpul zilei. De cele mai multe ori suprimă contrastul și culorile, ceea ce face dificil de văzut, dar sunt deseori eficiente în îndeplinirea unor sarcini specifice sau în lumina slabă a soarelui.

Descoperirea a venit în 1929, când Sam Foster a început să vândă ochelari în Atlantic City, Statele Unite. Ray-Bans a apărut curând, în anii 1950 au fost la modă formele pisicilor, a căror renaștere o putem observa în ultimele sezoane pe valul fascinației retro.

În anii 1960, pantofii din in erau populari, numiți după celebrul John Lennon, care a popularizat acest model printre fanii săi (și nu numai). Ochelarii au evoluat în forme și dimensiuni – în următorul deceniu au acoperit jumătate din fața lui Jacqueline Kennedy, iar vedetele de la Hollywood nu s-au despărțit de ele.

Și-au protejat ochii de flash-urile paparazzi, au adăugat mister, au marcat distanța și granița de netrecut între covorul roșu și muritorii de rand.

Ochelari de soare pentru femei – un accesoriu la modă și practic

Pe lângă valorile pur practice – protecția ochilor și a mediului înconjurător împotriva radiațiilor UV dăunătoare (dacă o anumită pereche are filtrele adecvate), ochelarii sunt astăzi unul dintre cele mai importante accesorii atât în ​​îmbrăcămintea pentru femei, cât și pentru cea masculină.

Întotdeauna în prim-plan, ele dezvăluie gustul și caracterul proprietarului lor. Varietatea culorilor și a formelor cadrelor și lentilelor lasă mult spațiu pentru a se arăta stilistilor și designerilor. Popularitate și versatilitate de neegalat sunt aviatorii clasici proiectați pe modelul ochelarilor de aviație ( Ray-Ban, Michael Kors, Burberry ).

Ochelarii de soare sunt un plus dovedit la orice tip de ținută – de la treninguri sportive la costume și costume formale.

Formele clasice includ și așa-numitele dreptunghiuri (Le Specs, CK Calvin Klein), și ochi de pisică care sunt la modă în ultimele sezoane (Prada, Dolce & Gabbana). Noi forme de ochelari sunt întâlnite în fiecare sezon.

Pe pasarela Balenciaga, ochelarii sunt in modele de heptagoni obișnuiți, Roland Mouret le prelungește pe verticală, iar Miuccia Prada adaugă aplicații și decorațiuni fanteziste. Perfect pentru experimente îndrăznețe cu modă, clasice și varietate în forme dovedite sunt preferate zilnic.

Până de curând, atunci când alegeam ochelarii de soare, eram ghidați doar de faptul dacă o pereche dată se potrivește formei feței noastre. Astăzi este vorba despre distracție cu moda!

Un stil unic nu este, de fapt, greu de realizat. Dacă visezi la un aspect interesant, în conformitate cu ultimele tendințe și, în același timp, cu preferințele tale estetice, atunci ar trebui să folosești accesorii.

Ochelarii de soare pentru femei, proiectați în sute de modele interesante, sunt perfecti în acest scop. Nu ar trebui să aveți nici cea mai mică problemă cu alegerea formei care vă va evidenția caracteristicile în cel mai frumos mod și, în același timp, se va potrivi cu stilul care vă place.

Puteți alege dintr-o multitudine de propuneri atemporale care revin la fiecare câteva sezoane, câștigând inimile următoarelor generații de iubitori de ochelari. Vrei ca aspectul tău să se refere la stilul liber al copiilor cu flori sau visezi să arăți ca un intelectual angajat în proiecte importante?

Optați pentru ochelari subțiri, îngustați sau pentru un model popularizat de piloții de elicoptere. Te vei simți încrezător și puternic, iar cei din jurul tău se vor întreba și ce se află în spatele ochelarilor întunecați. Sau poate preferați clasicul în stilul anilor șaptezeci ai secolului trecut?

Și, în acest caz, veți găsi o mulțime de modele pe care mama sau chiar bunica dvs. și-ar dori cu siguranță, iar astăzi sunt din nou la modă. În prezent, ochelari de soare pentru femei.

Acestea sunt proiectate cu ochii tăi sa fie cât mai siguri posibil, deci au filtre UV eficiente, regulabile și alte caracteristici moderne. Fabricate din materiale ușoare și delicate, asigură și confortul la purtare, ceea ce este deosebit de important dacă intenționați să le purtați cel puțin câteva ore.

Nu se sparg, iar lățimea lor poate fi ajustată perfect la forma și dimensiunile capului tău. Pe scurt, este idealul artei de a proiecta accesorii practice pentru femei.

Dacă sunteți în căutarea modelului potrivit de ochelari întunecați și nu puteți decide pe care să îl alegeți, o vizită la magazinele online vă va ajuta. Aici veți găsi o gamă dintre cele mai la modă modele, cu garanția că toți ochelarii de soare pentru femei pe care le urmăriți au fost create de designeri de mărci de renume care știu cum să combine designul modern cu cerințele modei și siguranței împotriva radiațiilor UV.

Practic, puteți alege dintre două tipuri de rame: realizate din fire metalice delicate, abia vizibile și subtile și materiale ușoare sintetice cu culori interesante. Primele vrăjesc cu o expresie discretă, în timp ce cele din urmă creează posibilități incredibile de stil.

Sunt disponibile în sute de culori atractive, așa că, dacă doriți, puteți purta diferiti ochelari de soare pentru femei pe nas în fiecare zi, potrivindu-se cu culoarea ținutei dvs.

Culorile ochelarilor vă permit, de asemenea, să alegeți liber modelul potrivit. Astăzi , ochelarii de soare întunecați, aproape negri, sunt la egalitate cu lentilele în nuanțe de albastru, galben, portocaliu și maro.

Cu ajutorul lor, puteți obține orice efect doriți. Discreție? Nici o problema. Ieșiți din mediul înconjurător? Iată, tot ce trebuie să faceți este să vă delectați cu forma originală și extravagantă adecvată a cadrelor.